Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë C.
Vendosni 1 pite në një tavë të thellë dhe bëjini disa vrima me pirun.
Piqeni piten në furrën e parangrohur për 5 minuta.
Pastaj hiqeni dhe vendoseni mënjanë të ftohet.
Nxehni vajin në një tigan mbi nxehtësi mesatare dhe hidhni gjoksin e pulës të marinuar me rozmarinë, majdanoz, kripë dhe piper.
Lëreni të gatuhet deri sa mishi të marrë ngjyrë kafe të artë, 2 - 4 minuta në secilën anë.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni 2/3 filxhan supë pule dh elëreni të zihet 10 - 15 minuta.
Transferojeni mishin e pulës në një pjatë, duke e lënë të ftohet.
Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme.
Hidhni brenda hudhrën dhe lëreni të gatuhet rreth 30 sekonda.
Shtoni qepë, kripë, piper dhe gatuajeni derisa qepa të jetë e tejdukshme, rreth 5 minuta.
Shtoni pak miell derisa të trashet përzierja.
Shtoni pak supë pule dhe qumësht duke e përzier vazhdimisht.
Hiqeni nga nxehtësia pasi përzierja fillon të trashet.
Priteni mishin e pulës në copa dhe përzieni me perimet e shkrira deri sa të kombinohen.
Hidhni përzierjen e perimeve me mish në piten e pjekur .
Sipër vendosni një tjetër pite duke e vulosur mirë dhe dekoruar me gishta ose pirun, nëse dëshironi.
Vendoseni byrekun në furrë dhe piqeni derisa të marrë ngjyrë kafe të artë, 30 - 40 minuta.
Kontrolloni skajet gjatë kohës së pjekjes dhe mbulojini me fletë alumini nëse fillojnë të skuqen shumë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment