Sugjerojmë:

Plot vlera ushqyese: Kjo supë e ftohtë panxhari duhet të shtohet në menunë tuaj

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
10 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
108
500 gr panxhar
600 ml vaj perimesh
1/2 kastravec
2 lugë qepë të njoma
2-3 lugë uthull molle
200 ml gjalpë
150 gr rrepka
1 vezë

Vendosni panxhar dhe uthull molle në një tenxhere të nxehtë dhe ziejeni në ngrohje të ulët për rreth 30 minuta.

Pastaj bëjeni pure me një blender dhe shtoni kripë e piper të zi.

Lëreni të freskohet pastaj transferojeni në frigorifer për t’u ftohur.

Shtoni gjalpë për shije.

Ndërkohë vini pak ujë të valojë mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni një vezë dhe ziejeni 4 deri në 5 minuta.

Thajeni dhe lereni të ftohet.

Shtoni gjethet e panxharit, kastravecin, rrepkat he chives dhe transferojeni supën në pjatë.

Shërbejeni supën tuaj të ftohtë me panxhar me një vezë të zier.

Komento