Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere hidhni së bashku uthullën, një filxhan me ujë, kripën, farat e mustardës, sheqerin dhe piperin kokërr. Lëreni të zijejë përzierjen me nxehtësi mesatare deri sa sheqeri dhe kripa të shpërbëhen dhe pastaj lëreni të ftohet në temperaturën e dhomës, për rreth 20 minuta.
Pastaj në një kavanoz vendosni fetat e prera të avokados dhe mbulojeni me ujin e kripur që përgatitet.
Lereni ashtu minimalisht 1 orë deri në një muaj dhe më pas do i keni gati për t’i shijuar avokadot turshi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment