Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1
Ngroheni furrën në 350 gradë F (175 gradë C). Lyejmë dy tava për muffins ose shtrojmë me 20 gota letre për pjekje.
2
Në një enë mesatare, rrahim gjalpin dhe sheqerin me një mikser elektrik derisa të jetë i lehtë dhe e lemë të pushojë. Përzieni në vezë, ekstrakt bajame dhe vanilje. Bashkoni miellin, kakaon, pluhurin pjekës dhe kripën; i përziejmë duke shtuar nga pak qumështin, deri sat ë bëhet një masë e njëtrajtshme. Mbushim, me lugë në mënyrë të barabartë gotat/letrat e pjekjes.
3
Piqeni në furrën e parangrohur deri kur sipërfaqja të shtypet lehtë, 20 deri në 25 minuta. Kur të ftohet, rregulloni cupcakes në një pjatë për servirje me kremëra të ndryshëm sipas dëshirës
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento