Sugjerojmë:

Puding me banane dhe wafers, ëmbëlsira fantastike që duhet të provoni!

1 1/2 kuti wafers me vanilje
6-7 banane të prera në feta
2 gota qumësht të ftohtë
1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 kuti puding vanilje
1 kuti qumësht i kondensuar i ëmbël
1 pako krem djathi
4 gota pana ëmbëlsirash
4 lugë sheqer

1.Në një tavë qelqi mbuloni pjesën e poshtme me 2 shtresa wafers vanilje. Më pas, shtroni gjysmën e bananeve sipër.

2.Vendosni panën e ëmbëlsirave dhe sheqerin në një tas të madh.

3.Duke përdorur një lugë filloni të rrihni sheqerin dhe panën së bashku derisa të formohet një masë kremoze. Vendoseni në frigorifer derisa të jetë e nevojshme.

4.Në një enë me madhësi mesatare, bashkoni së bashku qumështin, ekstraktin e vaniljes dhe paketën e pudingut të vaniljes duke përdorur një mikser dore. Shtoni në të djathin krem dhe qumështin e kondensuar dhe përziejeni deri sa të krijohet një masë homogjene.

5.Shtoni 1 filxhan krem pana dhe shtroni gjysmën e përzierjes mbi banane. Shtoni gjysmën e kremit të ftohur mbi përzierjen e pudingut me vanilje.

6.Përsëritni të gjitha hapat me kremin e rrahur sipër. Shtoni biskota të grimcuara me vanilje sipër dhe mbulojeni me mbështjellës plastik dhe ruajeni në frigorifer për minimumi një orë, ose derisa të jetë gati për t’u shërbyer.

Lini një koment