1.Vendosni fletët e xhelatinës në një tas të mbushur me ujë të ftohtë për 20 minuta. Ndërkohë prisni shkopin e vaniljes për së gjati dhe nxirrini farat.
2.Hidhni qumështin dhe panën në një tenxhere, shtoni shkopin e vaniljes dhe farat, ziejini në zjarr të ulët dhe prisni derisa të marrin valë.
3.Fikni sobën, nxirrni shkopin e vaniljes, shtoni xhelatinën dhe përziejini derisa xhelatina të shkrihet dhe masa të homogjenizohet.
4.Hidhni në një enë të verdhat dhe sheqerin, përziejini mirë dhe më pas shtoni përzierjen e qumështit dhe panën.
5.Hidheni përzierjen në një enë ose në disa gota të vogla dhe vendosini në frigorifer për të paktën 4 orë. Dekorojeni pudingun sipas dëshirës suaj me biskota, fruta të freskëta ose salcë frutash.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment