Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pula pritet, pastrohet, shpëlahet, kullohet dhe pritet në copa.
E lyejmë me kripë, piper, rozmarinë të grirë dhe gjalpë dhe lihet ashtu për 15 minuta.
Qërojmë qepët, i presim në copa dhe i vëmë në tavë të lyer me pak gjalpë.
E pjekim në furrë me 200 gradë për 20 -35 minuta.
Më pas vendosim mollët e prera në feta me gjithë lëkurë, rrushin e thatë dhe e fusim sërish në furrë.
Herë pas here shtojmë verë të bardhë që të mos ngjitet.
Kur pula të jetë bërë krokante, shtojmë arrat, e lëmë edhe 5 minuta dhe e heqim nga furra.
Shërbehet e ngrohtë dhe shoqërohet me sallata të ndryshme sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment