Pulë me rrush: Receta e një pjate të dytë të pasur në shije e vlera
4 copa gjoks pule
50 gr gjalpë
1 kub koncentrat perimesh
1 lugë kafeje sheqer
Vaj ulliri e.v
20 kokrra rrush të bardhë
2 lugë gjelle konjak
Gjysmë gote verë sherry e thatë
Gjysmë gote verë marsala
Majdanoz i grirë
Arrë moskat
Kripë e piper
1.Pastroni dhe lani copat e pulës, vendosini në një enë dhe pastaj shtoni verën marsala dhe atë Sherry. Shtoni pak kripë, piper e majdanoz.
2.Lëreni mishin të marinohet për 2-3 orë.
3.Më pas vendosini copat në një tigan, shtoni 2 lugë gjelle konjak, sheqerin dhe kokrrat e rrushit. Gatuajini për disa minuta, më pas shuajeni zjarrin.
4.Kullojini copat e pulës, ruajeni lëngun në të cilat i keni marinar dhe më pas skuqini në një tigan me vaj dhe pak gjalpë: Kur të jenë thuajse të gatuara, shtojuni lëngun e marinimit dhe lëreni të avullojë.
5.Shtojini përgatitjes edhe një kub koncentrati perimesh të thërrmuar dhe gjysmë gote uji. Mbulojeni me kapak dhe gatuajeni 10 minuta në zjarr të ulët.
6.Pasi pula të jetë gatuar, shtoni edhe kokrrat e rrushit që gatuat më parë, shtoni kripë sipas dëshirës, pak arrë moskat, lërini disa minuta të marrin shije dhe më pas servireni pjatën sa është e ngrohtë.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment