Sugjerojmë:

Pure me spinaq, mollë dhe kanellë për bebe mbi 6 muajsh

Ingredientët

  • 6 mollë të qëruara dhe të copëtuara
  • 2 gota spinaq të freskët
  • 1/2 gotë ujë
  • 1/2 lugë çaji kanellë
  • 1/8 lugë çaji pluhur xhenxhefili

Udhëzimet

1

Në një tenxhere të mesme, shtoni mollët, ujë, kanellën dhe xhenxhefilin.

2

Mbulojini dhe gatuajini mbi nxehtësi mesatare për 15 minuta ose derisa mollët të jenë të buta, duke i trazuar herë pas here.

3

Shtoni spinaqin sipër dhe gatuajeni edhe 2 minuta të tjera. Lëreni të ftohet pak.

4

Shtoni të gjithë përbërësit në një blender ose përpunues ushqimesh dhe bëjeni pure deri sa masa të jetë plotësisht kremoze.

Lini një koment