Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere hedhim pak vaj ulliri dhe shtojmë hudhrën dhe xhinxherin e ndarë në copa.
2.Pastaj hedhim fileton të cilën e kemi prerë më parë.I lemë të skuqen për 5 minuta.
3.Shtojmë kripë, piper, trumzë dhe pak borzilok të thatë.
4.Shtojmë karrotën dhe selinonë e ndarë me rende dhe I skuqim dhe për 3 minuta.
5.Shtojmë një lugë miell dhe i përziejmë mirë që mielli të mos ngjitet.
6.Shtojmë lengun e pulës dhe e lemë të ziejë për 20 minuta.
7.5 minuta para se ta heqim nga zjarri i shtojmë një djathë bebe për shije më të mirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment