1 kastravec, përgjysmuar në gjatësi, të prera në feta
2 kërcell selino, të prerë trashë
1/2 qepë të kuqe, të prerë hollë
1 1/2 lugë salcë franceze
Feta limoni, për servirje
Vendosni patatet në një tenxhere. Mbulojini me ujë të ftohtë. Lëreni të ziejnë në zjarr të forte dhe lerini të vlpjnë për 15 minuta ose derisa të zbuten.
Kullojini dhe kthejini në tigan me nxehtësi të ulët. Lërini derisa lëngu i tepërt të avullojë.
Vendosini patatet në një tas dhe përzieni salmonin, qepën e njomë, koprën, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe 1 vezë.
Filloni të bëni brumin me duar të lagura, duke formuar 12 qofte.
Vendosni miell dhe thërrimet e bukës në enë të ndryshme.
Dhe kalojini me radhë qoftet tek veza dhe pastaj tek thërrimet e bukës.
Vendosini qoftet tek një tavë të shtruar me letër furre.
Nxehni vajin në një tigan që nuk ngjit dhe vendosni të skuqen me radhë qoftet deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Kalojini në një pjatë të veshur me peshqir letre.
Kombinoni kastravecin, selinon, qepën dhe salcën në një tas.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento