Sugjerojmë:

Qofte me salmon, për një recetë dhe shije ndryshe

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
30 min
Sugjerohet për:
12 persona
Kalori:
229
800 gr patate, të qëruara dhe të përgjysmuara
415 gr mund salmon rozë
3 qepë të njoma, të prera imët
2 lugë kopër të freskët të copëtuar imët
1 lugë çaji lëkurë limoni
1 lugë gjelle lëng limoni
2 vezë
1/2 filxhan miell
1 1/4 gota thërrime bukë
Vaj perimesh
1 kastravec, përgjysmuar në gjatësi, të prera në feta
2 kërcell selino, të prerë trashë
1/2 qepë të kuqe, të prerë hollë
1 1/2 lugë salcë franceze
Feta limoni, për servirje

 Vendosni patatet në një tenxhere. Mbulojini me ujë të ftohtë. Lëreni të ziejnë në zjarr të forte dhe lerini të vlpjnë për 15 minuta ose derisa të zbuten.

Kullojini dhe kthejini në tigan me nxehtësi të ulët. Lërini derisa lëngu i tepërt të avullojë.

Vendosini patatet në një tas dhe përzieni salmonin, qepën e njomë, koprën, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe 1 vezë.

Filloni të bëni brumin me duar të lagura, duke formuar 12 qofte.

Vendosni miell dhe thërrimet e bukës në enë të ndryshme.

Dhe kalojini me radhë qoftet tek veza dhe pastaj tek thërrimet e bukës.

Vendosini qoftet tek një tavë të shtruar me letër furre.

Nxehni vajin në një tigan që nuk ngjit dhe vendosni të skuqen me radhë qoftet deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.

Kalojini në një pjatë të veshur me peshqir letre.

Kombinoni kastravecin, selinon, qepën dhe salcën në një tas.

Dhe shërbejini qoftet e ngrohta me këtë salcë.

Komento