Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere me madhësi të mesme ngrohni vajin dhe shtoni qepë, trumzë, kripë dhe piper. Gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, duke i trazuar shpesh, rreth 10 minuta.
Shtoni supë, sheqer, mjaltë, uthull, xhenxhefil dhe kumbulla të thata në tenxhere dhe vazhdoni gatimin, duke e përzier shpesh, derisa qepët të fillojnë të karamelizohen, rreth 10-15 minuta më shumë.
(Ndërsa gatuani, vazhdoni të trazoni për të parandaluar djegien. Nëse përzierja duket se është pak e thatë, shtoni pak ujë deri në fund. Mos e zieni shumë! Qepët duhet të karamelizohen dhe duhet të ketë akoma pak lëng brenda.)
Lëreni reçelin të ftohet, pastaj transferojeni në një kavanoz dhe ruajeni në frigorifer.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento