Sugjerojmë:

Receta e kulaçit tradicional

500 gram miell
2 kokrra vezë
1 gotë kos
½ gotë vaj ulliri
1 lugë kafe kripë
1 lugë kafe sodë buke

1.Në tavolinën e punës shtroni miellin.

2.Hapni një hapësirë në mes dhe shtoni kripën, sodën e bukës dhe vezët.

3.Filloni ta punoni mirë brumin. Tani shtoni kosin dhe punojeni sërish.

4.Shtoni vajin e ullirit dhe punojeni mirë masën që të bëhet kompakte.

5.E mbështillni me një peshqir të pastër kuzhine dhe e ruani në temperaturë ambienti ose në furrën e sobës (të ngrohur paraprakisht, por të fikur) për gati 1 orë.

6.Më pas merrni një tepsi të vogël rrumbullake dhe shtrojeni mirë kulaçin. Sipër e shponi me pirun.

7.E fusni në furrë për 25 minuta gati, në temperaturë 220 gradë.

8.Pasi të jetë pjekur e nxirrni jashtë dhe e ruani sërish me një peshqir, pasi ky i fundit e zbut kulaçin.

Lini një koment