Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Shtoni vajin e ullirit në një tigan dhe më pas hidhni lulelakrën e prerë në copa të vogla. Skuqini deri sa të marrin një ngjyrë të artë në kafe në një temperaturë mesatare.
2.Hidhni më pas ujë mjaftueshëm sa për të mbuluar lulelakrën dhe kripë. 3.Lërini të ziejnë për rreth 7 deri në 8 minuta derisa copët e lulelakrës të zbuten.
4.Largojini nga zjarri dhe lërini të qëndrojnë të mbuluara me kapak derisa të përgatisni salcën.
5.Rrihni vezët në një tas, shtoni lëngun e limonit, miellin e misrit dhe përziejini mirë.
6.Ndërsa i përzieni, shtoni ngadalë nga lëngu në të cilën është zier lulelakra. 7.Shtojeni pastaj salcën e përgatitur me vezë në tiganin me lulelakër.
8.Përziejini dhe vendosini sërish në zjarr të ziejnë për 2 minuta derisa salca të trashet.
9.Servireni të ngrohtë me pak majdanoz të copëtuar sipër!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment