Sugjerojmë:

Receta e thjeshtë që do ju bëjë t’i shijoni pafund patatet e pjekura

Receta e thjeshtë që do ju bëjë t'i shijoni pafund patatet e pjekura

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 5 minuta Koha e gatimit: 1 orë e 5 minuta

Ingredientët

  • 4 patate rustike
  • ½ gotë ujë i ngrohtë
  • 2 lugë gjelle kripë
  • 1 lugë gjelle vaj luledielli

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë.

2

Patatet i lani mirë dhe i shponi me ndihmën e një piruni.

3

Në një enë përzieni ujin me kripë. Lagni të gjitha patatet me këtë ujë.

4

Me ndihmën e një furçeje lyeni secilën patate me vaj nga të gjitha anët.

5

I radhisni njëra pas tjetrës në një tavë dhe i fusni në furrë të piqen për 10 minuta.

6

Sipas dëshirës mund ta hapni në sipërfaqe pataten duke e prerë me thikë nga lartë.

Lini një koment