Smoothie me avokado dhe luleshtrydhe
1.Vendosni të gjithë përbërësit në një blender dhe përzijini derisa masa të bëhet kremoze. 2.Nëse qëndrueshmëria është shumë e trashë, shtoni pak ujë. Ruaj Recetën
Sugjerojmë:
1.Përgatisni brodon ose vendoseni të nxehet nëse e keni gati dhe vendosni të shkrihet në të shafrani e curry.
2.Prisni imët qepën.
3.Shkrini gjalpin në një tenxhere dhe skuqni lehtë qepën në nxehtësi të ulët duke i shtuar nga pak ujë që të mos digjet.
4.Shtoni orizin dhe kaurdiseni disa minuta derisa të bëhet i shndritshëm.
5.Shtoni verën dhe pasi të ketë avulluar, shtoni brodo për të mbuluar orizin.
6.Lëreni të ziejë duke e përzier herë pas here dhe duke shtuar brodo nëse është e nevojshme. Si për të gjitha rizotot duhet të bëni kujdes që të mos thahet shumë dhe të mos ngjitet.
7.Ndërkohë, prisni dhe qëroni një mollë e gjysmë dhe grijeni.
8.Prisni në feta gjysmën e mbetur të mollës dhe kalojeni në një tigan me shpejtësi derisa të marrë një ngjyrë të artë.
9.Kur rizotoja të jetë pothuajse gati shtoni mollët e grira duke i përzier mirë.
10.Përziejeni më pas me gjalpin e mbetur.
11.Shpërndajeni nëpër pjata indivudale duke i dekoruar me dy feta molle.
1.Vendosni të gjithë përbërësit në një blender dhe përzijini derisa masa të bëhet kremoze. 2.Nëse qëndrueshmëria është shumë e trashë, shtoni pak ujë. Ruaj Recetën
1.Merrni 50 gr bacon të prerë në kuba dhe skuqeni në një tigan jongjitës me pak vaj. Shtoni një qepë të freskët të grirë imët dhe 150 gr bizele, gatuajini për 3-4 minuta dhe rregullojini me kripë e piper....
1.Për të bërë bazën e biskotave, thërrmoni biskotat në një procesor ushqimi, pastaj futini në një enë me sheqerin dhe gjalpin dhe trazojini të kombinohen. 2.Hidheni përzierjen në një tavë të lyer me gjalpë më parë dhe futeni në...
© 2021, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment