Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1..Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
2.Shtoni orizin dhe e trazoni. Shtoni më pas lëngun e perimeve dhe e lini rizoton të ziejë në temperaturë mesatare.
3.Ndërkohë që keni zierë panxharin, e kaloni në një blender dhe bëjeni pure. I shtoni pak kripë.
4.Shtojeni panxharin tek orizi dhe e lini të ziejë për 15 minuta. Nëse është shumë e thatë shtoni një gotë lëng perimesh.
5.Nga fundi i shtoni rizotos qumështin, djathin dhe gjalpin.
Shërbejeni rizoton e ngrohtë duke e dekoruar sipër me disa gjethe majdanozi.
6.Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment