Sugjerojmë:

Role me mocarela dhe proshutë krudo

Ingredientët

  • 300 gr djathë burrata
  • 1 fletë mozzarella (mozzarella në këtë recetë nuk është në formë topash, por duhet ta kërkoni në supermarket në formë flete.
  • Vaj ulliri
  • Rukola
  • Uthull balsamike
  • Kripë
  • 180 gr domate në vaj
  • 200 gr proshutë krudo
  • Piper i ëmbël

Udhëzimet

1

Merrni djathin burrata dhe vendoseni në një sitë ose kulluese të humbasë lëngun e tepërt. Hapni një fletë mozzarelle në një letër absorbuese kuzhine në mënyrë që të thahet.

2

Kulloni domatet e thata në vaj dhe pritini në shirita të hollë, lani një tufë rukola dhe thajeni në tharësen e sallatës.

3

Vendosni fletën e mocarelës mbi një fletë furre, përhapni në të djathin burrata, shtoni domatet e thata dhe rukolën.

4

Shtroni sipër fetat e proshutës krudo dhe rrotullojeni me kujdes me ndihmën e letrës së furrës duke u kujdesur ta shtrëngoni mirë.

5

Hiqeni nga frigoriferi, eliminoni letrën e furrës dhe priteni në feta, sistemojeni në një pjatancë dhe spërkateni me piper të ëmbël, uthull balsamike, kripë dhe gjethe rukola.

Leave a Reply