Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vendoseni një fletë pjekje në raftin e mesëm të furrës dhe ngroheni furrën në 220 gradë.
2.Hidhni lakër brukseli dhe qepë të kuqe në një tas të madh me 1 lugë vaj vegjetal, 1/2 lugë çaji kripë çaji dhe piper.
3.Përhapeni në fletën e nxehtë të pjekjes në një shtresë të vetm dhe roston dhe lerini të piqet 20-25 minuta.
4.Ndërkohë, hidhni uthull, mjaltë, tabasko dhe një majë kripë në një tas të madh. Lereni menjane.
5.Marinoni roston me kripë dhe piper dhe hidhini mustardë në të dyja anët.
6.Hidhni 1 lugë gjelle majdanoz, një majë kripë dhe pak piper në një pjatë.
7.Nxehni vajin e mbetur të perimeve në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
8.Shtoni copat e mishit të derrit dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe.
9.Shtoni perimet e pjekura me salcën e përgatitur.
10.Shërbejeni me roston e derrit dhe 1 lugë gjelle majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment