Sugjerojmë:

Rosto viçi gatuar me salcë pikante!

Veshtiresia
Koha gatimit
65 min
Sugjerohet për:
Kalori:
1 kg rosto viçi
2 lugë vaj ulliri
1 kuti me fara pikante
1 lugë gjelle salcë pikante
2 lugë çaji rigon
2 lugë çaji kripë
2 lugë çaji kripë
1 lugë çaji piper i zi
1/2 lugë çaji pluhur djegës
1 filxhan me majdanoz
1 qepë
1 spec i verdhë, i prerë në feta
1 filxhan me ujë

1.Marinoni roston me kripë dhe piper.

2.Hidhni vaj ulliri në tigan dhe gatuajeni mishin nga të dyja anët deri sa të theket plotësisht.

3.Pastaj hiqeni nga skuqja dhe hidheni në tenxhere duke e marinuar me salcën pikante dhe piper.

4.Pastaj spërkateni me qimnon, rigon, kripë.

5.Shtoni qepët dhe specin të grirë.

6.Mbylleni kapakun e tenxheres dhe ziejeni me presion të lartë për 60 minuta.

7.Kur të mbarojë procesi i gatimit hiqeni nga zjarri tenxheren dhe lereni të pushojë për 5 minuta.

8.Shtoni perimet dhe ndajeni mishin me copa me dy pirunj dhe shtoni sipër lëngun e gatimit.

9.Sherbejeni të ngrohtë me majdanoz për dekor.

Komento