Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vini një tenxhere të vogël me ujë të ziejë dhe shtoni bishtajat të zihen për rreth 3 minuta sa të zbuten.
2.Kullojini dhe lërini të ftohen plotësisht.
3.Në një tas të vogël përzieni së bashku të gjithë përbërësit për salcën e limonit.
4.Në një pjatë të madhe rregulloni zarzavatet të përziera.
5.Sipër hidhni patate, ullinj, domate, kastravec, vezë, bishtaja dhe ton.
6.Sipër hidhni salcën dhe borzilokun e freskët.
7.Ju bëftë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento