Sugjerojmë:

Sallatë e lehtë me mish pule dhe misër!

2 lugë çaji vaj
75 gram kokrra misri
2 lugë çaji krem qumësht
1 lugë çaji me uthull të verës së bardhë
1 maje luge me koriandër
200 gram mish pule të pjekur
125 gram domate të vogla, të prera përgjysmë
400 gram me fasule
1 qepë të madhe të freskët
1 spec djegës, me fara të hequra dhe të copëtuar

Nxeheni një tigan të vogël, në temperaturë të mesme. Lyeni tiganin me vaj dhe vëreni misrin të piqet për pesë minuta, apo derisa të marrë ngjyrë të artë.

Përzieni qumështin e rrahur, uthullën e verës dhe sheqerin.

Prisni mishin e pulës dhe bëjeni bashkë me domatet dhe fasulet në dy pjata të ndara.

Shpërndajeni misrin sipër dhe shtoni qepën e prerë dhe specin.

Në fund, hidhni qumështin e rrahur dhe koriandër.

Lini një koment