Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere vendosni patatet dhe ujin të ziejnë.
Mbulojini dhe lërini deri në vlim 9 -11 minuta ose derisa patatet të zbuten kur shpohen me thikë. Kullojini patatet dhe lërini të ftohen rreth 10 minuta.
Ndërkohë, në një enë të madhe, rrihni vajin, uthullën, mustardën, hudhrën, kripën dhe piperin derisa të kombinohen. Shtoni sipër qepë, majdanoz dhe trumzë.
Pritini patatet në copa të vogla dhe shtoni pak uthull në tas.
Përhapni rukolën në pjatë të madhe dhe hidhni përzierjen e patateve mbi rukolan.
Shërbejeni të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento