Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Salmoni është një lloj peshku i pasur me omega 3, shumë i shijshëm dhe gjen vend në shumë pjata: në këtë recetë vjen i përgatitur me një salcë finokësh, një shije delikate që kombinohet në mënyrë perfekte me këtë tipologji peshku.
Shtypni kokrrat e piperit bashkë me farat e finokut në një havan dhe bashkojini në një tigan së bashku me gjalpin. Shtoni dy degëzat e finokut të pastruara mirë dhe të grira. Lërini për disa minuta.
Kalojini fetat e salmonit në miell, vendosini në tigan, hidhuni kripë dhe gatuajini 3 minuta për secilën anë në zjarr të mesëm. Shuajini me gjysmë gote verë të bardhë, mbulojini dhe vazhdoni gatimin për 3 minuta të tjera.
Servirini bashkë me salcën e formuar nga gatimi dhe shoqërojini sipas dëshirës, me bizele me gjalpë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment