Sugjerojmë:

Sanduiç i shëndetshëm me vezë dhe qepë për mëngjesin tuaj

Veshtiresia
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
1 qepë e kuqe mesatare, e prerë në unaza
1 luge salcë soje
½ lugë pluhur hudhre
2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
Kripë
¼ filxhan erëza
1 lugë gjalpë pa kripë
2 lugë salcë domatesh
2 copa djathë cheddar i prerë
2 kifle (buke) plota angleze, të thekura
4 vezë të mëdha, të rrahura lehtë

1.Ngroheni furrën në 175 °C.

2.Hidhni qepë, salcë soje, pluhur hudhër dhe 1 lugë gjelle vaj në një tigan.

3.Shtoni kripë dhe lërini të piqen derisa qepa të skuqet rreth skajeve dhe të jetë shumë e butë, 25–35 minuta. Lëreni të ftohet 5 minuta.

4.Ndërkohë, hidhni erëzat tek salca.

5.Shkrini gjalpin në një tigan të vogël jo-ngjitës në nxehtësi mesatare.

6.Shtoni vezët me pak kripë. Gatuajini, duke i trazuar derisa vezët të vendosen në palosje kremoze, 1-2 minuta.

7.Përhapni salcën në anët e prera të kifleve.

8.Transferoni gjysmat e poshtme në një fletë pjekjeje të pjekur.

9.Vendosni sipër vezët, pastaj vendosni djathin sipër. Piqni gjysmat e poshtme derisa djathi të shkrihet, rreth 5 minuta.

10.Sipër hidhni qepë dhe mbylleni sanduiçin.

Komento