Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 230 gradë C.
2.Vendosni një fletë pjekjeje me letër kuzhine.
3.Vendosni kokën e lulelakrës në një blender deri sa të ndahet në thërrime sa madhësia e kokrrave të orizit.
4.Vendoseni lulelakrën në një tas të madh me mikrovalë.
5.Lereni të zbutet rreth 2 minuta duke e përzier.
6.Hiqeni nga zjarri dhe lereni të pushojë 3 minuta pastaj futeni prap të ziejë rreth 5 minuta.
7.Shtoni djathin parmixhano, vezët dhe erëzat në lulelakër dhe perzijini deri sa të formohet një pastë.
8.Ndani përzierjen në 8 pjesë të barabarta dhe futeni në furrë mbi letrën e kuzhinës.
9.Piqini në furrën e nxehur derisa fetat të marrin ngjyrë kafe të artë për 15 deri në 18 minuta.
10.Lereni të ftohtë për disa minuta dhe hiqini nga fleta e pjekjes me kujdes me një shpatull të mirë.
11.Sipër lulelakrës vendosni nga 1 fetë djathë cheddar mbi fetat e lulelakrës.
12.Vendosni sanduiçet në furrë dhe lereni derisa djathi është i shkrirë plotësisht 5 deri në 10 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment