Sanduiçi perfekt me gjizë, kungull dhe speca për mëngjesin e sotëm
1 filxhan gjizë
3 lugë çaji djathë i grirë
2 lugë çaji qepë të njoma
1/2 lugë çaji limon
1 1/2 lugë çaji vaj ulliri
1 spec i kuq
1 spec i verdhë
1 kungull i njomë
1 kungull i verdhë
1/2 lugë çaji piper i zi
2 vezë të mëdha
4 feta bukë
1 1/2 filxhan rukola
1/2 lugë kripë
1.Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin. 2.Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 3.Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.Shtoni kungujt dhe qepët dhe skuqini 3 minuta. 4.Shtoni kripë dhe piper. 5.Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t’i mbuluar ato. 6.Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare. 7.Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta. 8.Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin. 9.Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme. 10.Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë. 11.Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.Sipër shtoni dhe 1/2 vezë. 12.Marinoni me kripë dhe piper për shije. 13.Sherbejini!
1.Ngroheni furrën në 200 ° C. 2.Nxehni 1 lugë gjelle vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare. 3.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni duke e thyer atë në copa dhe duke e gatuar deri sa të marrë ngjyrë kafe...
1.Pastrojini mirë kërpudhat dhe pritini në feta të holla.2.Vendosini të marinohen në masën e përgatitur më parë me një lugë vaji, lëng limoni dhe pak majdanoz të grirë.3.Shërbejini pas 15 minutash duke i shoqëruar me biskotat e orizit.4.Kompletojeni vaktin...
1.Si fillim vëmë ujin të vlojë për makaronat. 2.Pasi uji të ketë valuar vemë makaronat të ziejnë. 3.Marrim përbërësit që të përgatitim salcën me avokado. 4.Në një blender hedhim avokadon, hudhrën, borzilokun, lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 5.Gjatë...
Lini një koment