Si gatuhet kuinoa? Ja 3 hapat e thjeshta që duhet të keni parasysh
Ekzistojnë tre lloje të ndryshme të quinoas që ju në thelb mund t’i dalloni nga ngjyra e tyre. Përveç ngjyrës, dallimet midis tre llojeve kryesore janë edhe pak më delikate.
Quinoa e bardhë, quinoa e kuqe, quinoa e zezë dhe quinoa tre ngjyrëshe që është praktikisht një përzierje e të trejave.
Atëherë cila është receta bazë e gatimit të quinoa-s?
Ju duhen:
1 filxhan çaji me kuinoa
1 gotë e gjysmë me ujë ose lëng pule
1/4 lugë çaji kripë
Në një tenxhere shtoni kuinoan dhe ujin. Shtoni edhe kripë. I vini kapakun dhe e lini në zjarr të ngadaltë për 15 minuta.
Në fund e lini kuinoan 5 minuta të kullojë, pa e hapur kapakun. Më pas merrni një lugë dhe e përzieni kuinoan në mënyrë që të shpërhapet. Përdoreni kuinoan për recetat tuaja ose ruajeni në frigorifer në enë hermetike deri në 5 ditë.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment