Si kjo picë me gjizë, suxhuk italian dhe sallatë jeshile nuk keni provuar
1/4 filxhan vaj ulliri
Suxhuk italian
Brumë pice i blerë, në temperaturën e dhomës
3/4 filxhan salcë marinara
6 copa mocarela
1/2 filxhan gjizë
1/4 qepë të kuqe të vogël
2 lugë lëng limoni të freskët
2 copa sallatë jeshile
Kripë, Piper i zi
1.Ngroheni furrën në 200 ° C.
2.Nxehni 1 lugë gjelle vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
3.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni duke e thyer atë në copa dhe duke e gatuar deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
4.Shtypni brumin në tigan, duke mbuluar pjesën e poshtme dhe anët.
5.Lyjeni pjesën e sipërme të brumit me mocarela, salcën marinara, qepën dhe suxhukun e gatuar.
6.Piqeni derisa të formohet një kore kafe e artë, 30-35 minuta.
7.Shtoni sipër gjizën dhe ¼ lugë çaj piper.Piqeni derisa gjiza të ngrohet 3 – 4 minuta.
8.Lereni të pushojë për 5 minuta para se ta shërbeni.
9.Ndërkohë, hidhni së bashku me sallatën, lëngun e limonit, 2 lugët e mbetura të vajit dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper në një tas të mesëm.
10.Shërbejeni picen e ngrohtë me sallatën e përgatitur.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment