Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë makaronat.
2.Ndërkohë në një tigan me pak vaj skuqni qepën dhe shtoni mishin e grirë.
3.Pas kësaj shtoni domatet, borzilokun, verën, kripë dhe piper.
4.Pasi kima të jetë gati hiqni makaronat nga zjarri dhe i shtroni në një tavë.
5.Sipër i shtoni mbushjen që përgatitët dhe i përzieni mirë.
Tani i shtoni sipër gjalpin e shkrirë, panën, pak majdanoz dhe në fund mbulojeni sipërfaqen e tavës me djathë parmixhano.
6.Futeni tavën në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment