Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një enë hidhni qumështin, vajin, sheqerin, majanë dhe vezën i perzjeni mirë.
Shtoni miellin deri sa të formohet një brumë i butë dhe i lëmuar.
Lëreni të fryhet përafërsisht 1 orë pastaj filloni ta hapni brumin duke e prerë në forma të rrumbullakëta.
Pasi e keni ndarë në copa të vogla lëreni brumin të fryhet edhe 15min.
Pastaj i berliner-at mund t’i mbushni me çokollatë ose reçel sipas deshirës.
Pasi i keni mbushur hidhini në vaj të nxehtë dhe piqini.
Pasi piqen para se ti shërbeni hidhuni sipër sheqer pudër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment