Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
I lajmë luleshtrydhet pasi i kemi pastruar bishtin.
Më pas i ndajmë ato në copa dhe shtojmë sheqerin mbi luleshtrydhe duke i trazuar që sheqeri të shpërndahet në të gjithë masën e tyre.
E vendosim tasin gjithë natën në frigorifer. Të nesërmen do të gjeni luleshtrydhe që notojnë në lëngun e tyre.
Ky proçes do ndihmojë që fruti të ruajë ngjyrën aq të bukur që ka dhe të ziejë më lëngun e vet.
Vendosim tenxheren në zjarr të avashtë dhe herë pas here i heqim shkumën që krijohet.
Proçesi i zierjes zgjat më shumë se 1 orë, pasi duke patur pak sheqer kërkon më shumë kohë që reçeli të lidhet gjatë zierjes.
Nëse doni të shtoni lëng limoni e bëni atë 10 minuta para përfundimit të zierjes.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment