Sugjerojmë:

Si të bëni një supë kremoze me qiqra

200 gram fileto pule
1 patate mesatare
1 qepë të vogël
1 filxhan çaji me qiqra të ziera (ose të gatshme)
Arrë moskat
1 lugë gjelle gjalpë
1 kungull të njomë
2-3 lugë gjelle pana
Pak vaj ulliri
Kripë, piper të zi

1.Fillimisht në një tenxhere shtojmë gjalpë dhe vaj ulliri. Kaurdisim mishin të prerë në kubikë të vegjël.

2.Së bashku me qepën i përziejmë derisa mishi të zbardhet dhe qepa të zbutet.

3.Shtojmë patatet në kubikë të vegjël, kungujt e prerë në kubikë. I përziejmë dhe shtojmë lëngun e perimeve ose të pulës apo ujë të ngrohtë.

4.Rregullojmë shijen me kripë dhe i lëmë të ziejnë për 10 minuta. Shtojmë qiqrat dhe i lëmë së bashku të ziejnë dhe për 5 minuta të tjera.

5.Kalojmë supën në blender dhe e kthejmë në krem duke shtuar pak pana, piper të zi, dhe arrë moskat.

6.E shërbejmë sipër me pak kubikë bukë të thekur. Ju bëftë mirë!

Lini një koment