Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vendosni 1 - 4 kallinj misri të paqëruar në mikrovalë.
Nëse preferoni, mund t’i vendosni në një pjatë mikrovalë.
Nëse keni nevojë të gatuani më shumë se 4 veshë misri, gatuajini ato në pjesë.
Lërini në mikrovalë për 3 - 5 minuta.
Nëse ju pëlqen misri më i butë lëreni në mikrovalë për 1-2 minuta shtesë.
Lërini të ftohen.
Vendosni në një raft ftohës ose bordin e prerjes që të ftohen.
Hiquni me kujdes lëvozhgat dhe prisni pak t’i sërvirni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment