Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme, gatuani proshutën rreth 8 minuta.
Kullojeni në një pjatë me peshqir letre.
Hidhni në tigan 2 lugë gjelle proshutë, pastaj shtoni qepën dhe gatuajini deri sa të zbutën, rreth 2 minuta.
Shtoni hudhrën dhe gatuajeni rreth 30 sekonda. Shtoni verën dhe gatuajeni derisa të zvogëlohet masa përgjysmë.
Shtoni pana dhe vendoseni të ziejë dhe pastaj shtoni parmixhano.
Gatuani derisa salca të jetë trashur pak, rreth 2 minuta.
Shtoni kungujt e njomë të prerë në forma të imëta rrethore pa tul dhe zhytini në salcë plotësisht.
Hiqini nga nxehtësia dhe përzieni proshutën e gatuar.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento