Sugjerojmë:

Si të gatuani në shtëpi recetën e zoodle Alfredo

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
100
1 qepë jeshile e copëtuar
2 thelpi hudhër, të grirë
1/4 filxhan verë e bardhë
1/2 filxhan djathë i grirë parmixhano
3-4 kunguj të njomë
1 1/2 filxhan pana
Piper i zi i freskët i grirë
Kripë

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme, gatuani proshutën rreth 8 minuta.

Kullojeni në një pjatë me peshqir letre.

Hidhni në tigan 2 lugë gjelle proshutë, pastaj shtoni qepën dhe gatuajini deri sa të zbutën, rreth 2 minuta.

 Shtoni hudhrën dhe gatuajeni rreth 30 sekonda. Shtoni verën dhe gatuajeni derisa të zvogëlohet masa përgjysmë.

Shtoni pana dhe vendoseni të ziejë dhe pastaj shtoni parmixhano.

 Gatuani derisa salca të jetë trashur pak, rreth 2 minuta.

Shtoni kungujt e njomë të prerë në forma të imëta rrethore pa tul dhe zhytini në salcë plotësisht.

Hiqini nga nxehtësia dhe përzieni proshutën e gatuar.

Komento