Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Pastroni lakrën dhe ndajeni fletë më fletë. Siç i keni fletët i fusni në ngrirje për 1 orë.
2.Ndërkohë në një tigan skuqni qepën e grirë imët me pak vaj. Shtoni më pas domaten e prerë në copa të vogla dhe e lini derisa të zbuten. Shtoni mishin e grirë, orizin dhe 1 gotë ujë. I përzieni mirë dhe i lini gati 10 minuta.
3.Nxirrni lakrën nga ngrirja, hapni fletët dhe i mbushni me masën që përgatitët.
4.Merrni një tepsi dhe i radhisni me kujdes njëra pas tjetrës.
5.I fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.Pasi të jenë gati i shërbeni sarmet e ngrohta duke i shtuar sipër salcën beshamel.
7.Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment