Zgjidhni qumështin e sojës. Qumështi i sojës funksionon më së miri për shkumën e qumështit vegan. Opsionet e tjera më të mira, qumështi i tërshërë të plotë ose qumështi i bizeles.
Ngrohni qumështin tuaj në mikrovalë ose në një tenxhere të vogël në sobë.
Temperatura e qumështit: Jo shumë e nxehtë! Qumështi i nxehtë është pak më i ndërlikuar për tu shkumëzuar.
Pasi të ngrohet, derdhni qumështin në një blender dhe rriheni për një minutë ose dy. Shtoni ëmbëltuesin dhe çdo erëz (si kanellë ose vanilje) në këtë hap.
Fikni blenderin dhe lëreni qumështin të ulet për një minutë para se të përdorni. Shkuma do të ngrihet në majë.
Përgatitni kafen tuaj ndërsa shkuma përgatitet.
Derdhni qumështin e shkumëzuar sipër me pak sheqer kokosi nëse dëshironi dhe shërbejeni të nxehtë.
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
Komento