Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Përgatisim në fillim pulën. Pula pastrohet dhe ndahet në thela.
Pasi e kami larë marrim një qepë mesatare, e grijmë dhe e hedhim në një tenxhere, bashkë me 1 lugë gjelle gjalpë.
I lemë në zjarr normal derisa të marrë ngjyrë floriri.
Hedhim copat e pulës dhe i trazojmë.
Hedhim kripën dhe ujin dhe e lemë pulën të ziejë.
E heqim nga zjarri dhe i largojmë thelat e pulës në një tas.
Përgatitja e thërrimeve: Merret mielli, hidhen vezët dhe kripa e përzihen bashkë me dorë, derisa të bëhen kokrriza. Këto quhen thërrime.
Hidhet gjalpi në tigan, hidhen dhe thërrimet.
I hedhim dhe dy thelpinj hudhër të grirë dhe e trazojmë. Trazohen derisa të marrin ngjyrë të kuqërremtë.
I heqim thërrimet nga zjarri.
Hedhim thërrimet e përgatitura në lëngun e pulës dhe i lemë të ziejnë në tenxhere për 5-6 minuta.
I heqim nga zjarri dhe i shpërndajmë në pjata. Sipër, mund t’i hedhim lëng limoni dhe gjalpë, sipas dëshirës. Lëngun me thërrime e shërbejmë bashkë me thelat e pulës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment