Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përgatisim sherbetin:
Vendosim në një tenxhere ujin me sheqerin dhe e vlojmë për 7 minuta, derisa te trashet pak.
Shtojmë lëngun e limonit, vaniljen pluhur dhe e lemë mënjanë që të ftohet plotësisht.
Përgatisim brumin:
Vendosim në zjarr mesatar një tenxhere dhe hedhim në të ujin, sheqerin, kripën dhe gjalpin e prerë në copa. E gatuajmë përbërjen duke e përzierë shpesh derisa gjalpi të ketë shkrirë plotësisht dhe të arrijë pikën e vlimit.
E heqim menjëherë nga zjarri.
Shtojmë të gjithë miellin dhe me ndihmën e një luge druri e përziejmë në zjarr të ulët për 1 minuë derisa të na formohet një top i madh brumi i cili fillon të shkeputet pak nga pak nga anët e tenxheres.
E heqim nga zjarri dhe e lemë brumin të ftohet për rreth 5 minuta.
Rrahim një vezë në një tas të vogël dhe e lemë mënjanë.
Rrahim 2 vezë të tjera dhe ja shtojmë brumit pak nga pak duke e përzierë mirë .
Brumi duhet të rezultojë i butë, pa kokrriza dhe i shndritshëm.
Nëse brumi është shumë i fortë, shtojmë edhe pak nga veza tjetër, apo nese rezulton shumë i butë, shtojmë edhe pak miell.
Brumi duhet të bjerë nga luga, por të ruajë formën e tij.
Nxehim në zjarr mesatar vajin e lulediellit për të skuqur tullumbat.
Për ti dhënë formë tullumbave, kemi nevojë për një xhep pasticerie në formë ylli.
E vendosim brumin brenda në xhepin e pasticerisë dhe formojmë tollumba rreth 5cm të gjatë të cilët i skuqim direkt në vajin e nxehtë.
I lemë të skuqen derisa të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe.
I heqim me ndihmën e një luge me vrima dhe i zhysim në shurup nga 2-3 duke i lënë për 2-3 minuta derisa ta thithin shurupin.
I heqim nga shurupi dhe i lëmë të ftohen plotësisht përpara se ti shërbejmë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment