Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim vendosni një tenxhere me ujë dhe në momentin që uji vlon, hidhni kripë. 2.Ndërkohë, lajeni mirë spinaqin dhe thajini me letër kuzhine. 3.Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhini vaj ulliri ekstra të virgjër. 4.Më pas shtojini spinaqin dhe thelpinë e hudhrës vendoseni në brendësi të tij. 5.Vendosini kapak tiganit dhe lereni pak […]
1.Si fillim vendosni një tenxhere me ujë dhe në momentin që uji vlon, hidhni kripë.
2.Ndërkohë, lajeni mirë spinaqin dhe thajini me letër kuzhine.
3.Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhini vaj ulliri ekstra të virgjër.
4.Më pas shtojini spinaqin dhe thelpinë e hudhrës vendoseni në brendësi të tij.
5.Vendosini kapak tiganit dhe lereni pak minuta spinaqin në zjarr.
6.Pasi spinaqi të jetë gatuar, hiqni thelpinë e hudhrës dhe transferojeni spinaqin në mikser.
7.Përziejini mirë spinaqin me mikser deri në momentin që të krijohet një pure.
8.Më pas purenë e hidhni në një tenxhere dhe i bashkoni edhe gjizën, duke i gatuar në zjarr të ulët.
9.Të dy përbërësit trazojeni mirë me anë të një spatule.
10.Bashkojini përzierjes edhe ujin që vluam pak më parë, për ta bërë masën e përgatitur më kremoze.
11.Lërini të ziejnë për rreth 5 minuta në zjarr të ulët.
12.Më pas shtojini edhe djathin e grirë.
13.Aromatizojeni me arrën moskat, kripë e piper sipas dëshirës.
14.Ndërkohë gatuani spagetit integrale dhe në momentin që ato janë aldente, hidhini në tenxheren ku keni spinaqin me gjizë.
15.Shtojini edhe një garuzhde ujë nga spageti që u gatuan pak më parë.
16.Bashkojini mirë të gjithë përbërësit dhe servirini në pjatë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento