Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim gatuani spagetit sipas udhëzimeve të paketimit.
2.Ndërkohë që gatuhen spagetit, në një tigan hidhni vajin, kërpudhat dhe gjalpin të gatuhen për rreth 7 minuta.
3.Shtoni më pas hudhër, kripë dhe piper dhe gatuajini për 1 minutë më shumë.
4.Shtoni verën dhe lëreni deri sa të ketë avulluar gati gjysma e masës dhe më pas shtoni domatet e thara dhe spinaqin.
5.Gatuajini rreth 2 minuta më shumë dhe shtoni tek tigani spagetit.
6.Përzijini mirë dhe shtoni lëngun e limonit dhe majdanozin për shije.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment