Speca-brusketa të mbushura me mish pule, erëza të freskëta dhe djathë
4 speca (mundësisht me ngjyra të ndryshme)
125 gram domate të thara
200 gram mish pule të copëtuar
1 tufë borzilok të freskët
1 lugë kafe hudhër pluhur
150 gram pomodorini
200 gram djathë burrata
Vaj ulliri
Kripë, piper
1.Fillimisht parangrohni furrën në 200 gradë C.
2.Lani mirë specat, i ndani përgjysmë dhe i pastroni nga farat. I radhisni njëra pas tjetrës në një tavë.
3.Merrni një enë dhe bashkoni në të mishin e pulës të gatuar paraprakisht, erëzat, vajin e ullirit dhe hudhrën. I përzieni mirë dhe mbushni me to specat.
4.I fusni në furrë për 10-12 minuta. Mund t’i mbani dhe më gjatë në varësi sesa të pjekur e doni specin tuaj.
5.Sapo të jenë gati, i shërbeni në pjatë duke i shoqëruar me pomodorini dhe djathin e shijshëm burrata.
1.Ngroheni një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare dhe shtoni 2 lugë vaj ulliri. 2.Marinoni gjoksin e pulës me kripë dhe piper dhe hidhini në tigan. 3.Lërini të skuqen në dy anët deri sa të marrin ngjyrë kafe të...
1.Kombinoni të gjithë përbërësit në një enë dhe i përzieni mirë.2.Punojeni mirë masën derisa të bëhet kompakte.3.Hapeni brumin si një petë e zakonshme (pak e trashë).4.Në varësi të formave që keni, krijoni me to biskotat tuaja të preferuara.5.I vendosni...
1.Zieni panxharët për 45 minuta në një tenxhere të vogël. 2.Në një tenxhere të veçantë zieni patatet dhe karotat për 25 minuta. 3.Hiqini të gjithë përbërësit nga uji i zierë dhe lërini të ftohen. 4.Një mënyrë tjetër për të...
Lini një koment