Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Të gjithë e njohim strudelin e famshëm me mollë, një recetë tipike e Trentinos në Itali. Por e dinit që strudeli është shumë i mirë edhe në versionin e kripur? Sot jua prezantojmë si një pjatë të dytë origjinale, duke zëvendësuar mbushjen e frutave me një miks të kripur specash, djathi e ullinjsh. Është një pjatë që mund ta përgatini më herët dhe ta shijoni në momentin që nuk keni kohë të gatuani.
Si fillim, përgatisni mbushjen. Lani, zbrazni dhe prisni specat. Merrni një tigan dhe nxeheni dy lugë vaj ulliri. Skuqni qepën, shtoni më pas specat dhe rregullojini me kripë e piper. Kujdes me kripën, mos harroni që ka dhe djathi e ullinjtë. Në mes të kohës së skuqjes shtoni dhe ullinjtë e zinj. Lërini në zjarr për 10 minuta.
Hapni petën sfoliat dhe mbusheni me përgatitjen e specave dhe ullinjve si dhe djathin e prerë në feta duke e rrotulluar me kujdes. Bëni kujdes me anët. Mos harroni të lini 5 cm për cdo anë për të mbyllur sicc dhet strudelin,.
Bëni disa prerje horizontale me majën e thikës në sipërfaqe. Lyeni më pas sipërfaqen e strudelit me pak qumësht dhe vendoseni në furrë të parangrohur në 180 gradë për gjysmë ore.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment