Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan me pak vaj ulliri, skuqim hudhrën, shtojmë karkalecat për 2-3 minuta, i spërkasim me kripë e piper dhe i lëmë mënjanë që të rrinë të ngrohtë.
Në blender ose në mikser hedhim avokadot e qëruara dhe të prera në copa të vogla, mollën e qëruar e të prerë ne kubikë, kosin, lëngun e limonit dhe pak lëng të valuar perimesh.
I grijmë derisa të përftojmë një krem homogjen duke e shtuar lëngun pjesë-pjesë.
E shpërndajmë nëpër tasa të vegjël ose në gota qelqi dhe I zbukurojmë me karkalecat e skuqur dhe majdano
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment