Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohim vajin dhe aromatizojmë atë me 1 thelpi hudhër. Shtojmë qepën dhe e kaurdisim atë sa të zbutet.
2.Shtojmë karotat të prera në feta. I kaurdisim së bashku me qepën dhe i shuajmë ato në 1/2 gote lëng portokalli.
3.E lëmë sa karota të përthithë lëngun e portokallit dhe shtojmë patatet dhe lëngun e perimeve.
4.Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe lëmë perimet të ziejnë për 25 minuta.
5.Kalojmë supën në blender dore dhe e kthejmë atë në krem.
6.E vendosim përsëri në zjarr dhe shtojmë 1 gotë qumësht ose 100 ml krem pure.
7.E servirim duke e shërbyer me disa gjethe majdanozi sipër. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment