Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan hidhni gjalpin bashkë me hudhrën të skuqen për 1-2 minuta.
2.Ndërkohë në një enë hidhni panën dhe shtioni miellin.
3.Përzijeni mirë që të mos ngelet mielli me kokrriza.
4.Përzierjen shtojeni në tigan dhe përzijeni mirë.
5.Shtoni në tigan edhe karkalecat e pastruar dhe lërini të zihen.
6.Hidhni gjithashtu edhe kripë dhe erëzat dhe përzijeni ndërkohë që zihen.
7.Shtoni më tej borzilokun e copëtuar dhe lëreni të ziejë për 6-7 minuta më shumë.
8.Supa me karkaleca është gati.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment