Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni gjalpin në një tigan derisa të shkrihet, pastaj shtoni qepët dhe gatuajeni për 10 minuta derisa të jenë të buta.
2.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min më shumë.
3.Më pas shtoni specat me patate dhe trumzë dhe ziejini edhe për 2 minuta të tjera.
4.Shtoni stokun dhe panën dhe lëreni të ziejnë për 15 minuta derisa patatja të jetë e butë.
5.Hiqini nga zjarri dhe lëreni trumzën mënjanë, transferoni supën në një blender dhe bëjeni krem.
6.Për servirjen e supës bëni një tost me djathë dhe mollë dhe piqeni pak në furrë.
7.Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment