Sugjerojmë:

Supë me fasule të bardha dhe domate

Veshtiresia
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
1/2 filxhan sorgumë të grurit, të pagatuar
4 gota supë pule
1 lugë gjelle vaj ulliri
2 thelpinj hudhër të mëdhenj, copëtuar imët
1 qepë të mesme të vogël, të copëtuar
1/4 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper të zi
12 gjethe kale, të copëtuara
Djathë pecorino romano
1 tas me domate të konservuara
2 kanaçe fasule të bardha
1 lugë çaji salcë e nxehtë

1.Vini të zihen 3 gota supë në një tenxhere dhe shtoni 1/2 filxhan sorgrum dhe lëreni të ziejë butësisht përafërsisht 20-25 minuta.

2.Ndërkohë, ngrohni një tigan të madh me kapak mbi nxehtësinë e mesme.

3.Shtoni vaj ulliri dhe hudhrën e grirë, qepën, kripën dhe piperin derisa qepa të zbutet, afërsisht 6-8 minuta.

4.Shtoni kale dhe Sriracha, gatuajini deri sa të skuqen, rreth 4 minuta.

5.Merrni ½ filxhan fasule të bardha dhe përziejini në një blender.

6.Shtoni fasulet në tenxhere, domatet e konservuara, përzierjen e sorghumi dhe 4 gota supë pule në përzierjen e kales.

7.Vendosini në zierje,  mbulojeni tenxheren dhe zvogëloni nxehtësinë të ziejë përafërsisht 20 minuta.

8.Pasi ta hiqni nga zierja hidhini sipër djathë të grirë Pecorino-Romano ose parmixhano (afërsisht 1 lugë çaji për tas) dhe shërbejeni.

Komento