Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Presim hollë qepën, preshin dhe hudhrën.
I hedhim në një tenxhere me vaj ulliri. I trazojmë dhe i gatuajmë për 15 minuta.
Shtojmë 1 kokërr patate të prerë në kubikë të vegjël.
Shtojmë lëngun e pulës, kripën, piperin dhe i lëmë të ziejnë me zjarr të ulët për 25 minuta.
Shtojmë panën e gatimit dhe i trazojmë për 5 min.
Supën e kalojmë në blender deri sa të përftohet një masë kremoze.
Shtojmë majdanozin e grirë dhe i trazojmë.
Presim koren e bukës në kubikë dhe i hedhim në një tigan me vaj ulliri.
Presim sa të bëhen kërce.
Bukën e thekur e hedhim mbi supë para servirjes.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment