Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere, hidhni ujë dhe supë të vlojnë.
2.Shtoni selino, karrota, qepë dhe piper i gjelbër.
3.Gatuajini për 4 minuta dhe shtoni makaronat.
4.Mbulojeni tenxheren dhe lereni të vlojë 2 minuta.
5.Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të pushojë për 8-10 minuta.
6.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin në një tigan të madh.
7.Shtoni miell dhe përzijeni ngadalë.
8.Gradualisht shtoni qumësht dhe nxiteni vazhdimisht.
9.Lereni të gatuhet deri sa djathi të shkrihet dhe shtoni makaronat e pakulluara.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment